Lakástakarékpénztár
LakásTakarékPénztár tanácsadás
Központban a pénzügyek
+36-20-2247-819 szakerto@penzugyikozpont.hu

Lakástakarék


Főoldal >> Lakástakarék

Az összes lakástakarék egy helyen, segítünk dönteni!

Kattintson és számolja ki, hogy melyik a legjobb lakástakarék! >>>

AJÁNDÉK UTALVÁNY!
Az akció végéig még hátravan:

Kössön most lakástakarék pénztárat ingyen és megajándékozzuk akár 48.000 Ft ERZSÉBET vagy 100.000 Ft WELLNESS utalvánnyal! További részletekért kattintson a képre majd keressen minket!
További akciós ajánlatainkért kattintson ide, ha pedig szeretne kalkulálni és összehasonlítani a lakástakarék ajánlatokat akkor pedig IDE


Miért is érdemes lakástakarékot nyitni?

Akár 12,5% garantált éves hozamot érhet el (4 éves futamidő, havi 20.000 Ft-os befizetésed esetén.)

A havi befizetések után 30%-os állami támogatást kap (maximum évi 72.000 Ft/db)

Állami garancia van a megtakarítására!

Sem kamatadó, sem pedig EHO nem terheli!

Bizonyos lakástakarékok esetében ajándék Erzsébet vagy Tesco utalványt adunk!


INGYENES tanácsadás!

Hogyan lehet ez? A válasz egyszerű: szerződésben állunk a mind a 4db lakástakarékot adó pénzintézettel. Kollégáink Önnek ingyenesen adnak tanácsot, bemutatják mind a négy lakástakarék által nyújtott összes lehetőséget, azok akciós ajánlatait és Ön azt választja, amelyik a legszimpatikusabb. Cégünk munkáját a pénzintézetek egyenlően fizetik meg, így pártatlan, szakértő tanácsot adunk önnek. Ön általunk további kedvezményeket kaphat.

Mennyit is gyűjthet / takaríthat meg, ha van lakástakarék számlája?

Az alábbi táblázatban összehasonlíthatja a lakástakarékokat:

  OTP ERSTE Fundamenta
Termék megnevezése START U 159 Otthontervező A-B sorozat; Gyarapodó E-F sorozat
Futamidő hónapban 46, 58, 72, 96, 120 48, 60, 72, 96, 120 otthontervező: 50, 62,79, 97, 120; Gyarapodó: 52, 60, 75, 96, 120
Havi megtakarítás összege 5-20.000 Ft között 5-20.000 Ft között 5-40.000 Ft között
Betéti kamat 0,10% 0,10% Otthontervező: 0,1%, Gyarapodó: 1,15%
EBKM: 4,25%-12,54% között 4,22%-10,28% között 2,12%-10,79% között
Szerződéskötési díj: 0Ft- 75.000 Ft között 5.000 Ft- 76.000 Ft között 8.000 Ft-114.200 Ft között
Számlavezetési díj: 150 Ft 150 Ft 150 Ft
Azonnali, vagy áthidaló hitel: igen igen igen
Felvehető hitel összege egy szerződésre vonatkoztatva: 7.500.000Ft 7.600.000 Ft 11.420.000 Ft

A lakástakarék a következőképpen működik:

A kiválasztott futamidő
Az Ön által választott lakástakarék futamideje, lehet 4, 5, 6,8, vagy 10 éves futamidejű, melyet ön 5 000 Ft - 20 000 Ft közötti havi megtakarítási összeget választva fizetheti. A lakástakarék befizetései után 30% állami támogatást kap, továbbá a választott lakástakarék által nyújtott betéti kamatot, mely lehet 0,1%-1,5% között. A kiválasztott lakástakarék szerződéses összege ereéig ön kedvezményes hitelt is igénybe vehet, a megtakarítási futamidő bármelyik pontján, illetve annak lejáratakor is.
A gyűjtött összeg kifizetése
A megtakarításait a futamidő végén a lakástakarék az ön által választott bankszámlára kiutalja, melyet ön lakáscéljára elkölt, majd a felhasználásról bizonylatot ad a lakástakaréknak.
Használja fel!
Azt, hogy pontosan mire is lehet felhasználni az ITT tud tájékozódni. Elöljáróban annyit, hogy ami lakáscéllal kapcsolatos lehet az: vétel, építés, bővítés, felújítás, hitel előtörlesztés, beépíthető műszaki berendezés (sütő), medence, egyszerűen fogalmazva olyan dolgok, amiket nem visz el, ha elköltözik.


A lakástakarék szerződéskötés menete:

1. Kalkuláljon!
Kalkuláljon a kalkulátorunk segítségével, és nézze meg melyik az Ön számára megfelelő lakástakarék!
2. Keressen!
Keressen fel minket, és mi mindent elmondunk, amit még esetleg nem tud a lakástakarékokról, vagy akár segítünk mi választani Önnek.
3. Döntéshozatal!
Hozza meg a döntést melyik lakástakarékot szeretné megkötni.
4. Szerződéskötés!
Keressen minket ismét, és üzletkötőnk előkészít minden szükséges papírt, hogy sorban állás nélkül időt spórolva, kényelmesen megköthesse szerződését, ott és akkor, ahol és amikor önnek a legkényelmesebb.

Összeszedtük Önnek a leggyakoribb kérdéseket a lakástakarékkal kapcsolatban:


+Ki köthet lakástakarék pénztár szerződést, és a hozzá járó 30%-os állami támogatást?
Minden magyar állampolgár köthet lakástakarék szerződést, kortól, nemtől, függetlenül, akinek van adóazonosító jele, lakcímkártyája, útlevele, vagy fényképes jogosítványa, vagy személyi igazolványa.
+Lehet e kedvezményezettet megjelölni és ki lehet az?
Egy család korlátlan számban köthet lakástakarék szerződést, így többszörözve az állami támogatás mennyiségét, de ehhez kedvezményezetteket kell igénybe venni, hiszen egy időben egy adószámra csak egyszer lehet felvenni az állami támogatást. Kedvezményezett lehet a szerződő egyenes ági hozzátartozója: unoka, gyermek, szülő, nagyszülő és vagy lehet az oldalági hozzátartozója: testvér, férj, vagy feleség. Lehet még örökbefogadott, vagy gyámolt gyermek.
+Milyen kötelezettséget vállal, aki lakástakarékot nyit?
A lakástakarék szerződések nem járnak pénzügyi kötelezettséggel. A megtakarítás csökkentése, a szerződés megszüntetése, nem fizetése esetén, csak és kizárólag az állami támogatást, illetve a szerződéskötési díjat veszíthetjük el. A befizetéseinket soha. Amennyiben a megtakarításunk elérte a 4 évet, úgy már az állami támogatást is megkapjuk a befizetéseink után, így például, ha a 3. évben nem tudjuk fizetni a lakástakarékot, akkor sem szabad megszüntetni, kivárjuk a 4. évet, és a befizetett összegek után megkapjuk az állami támogatást.
+ Hogyan kell igazolni a lakáscélú felhasználást?
A felhasználás igazolása függ a felhasználási céltól. Pl: amennyiben vásároltunk, akkor adás-vételi szerződést mutatunk be, és vagy tulajdoni lapot. Amennyiben felújítottunk, építettünk, akkor számlával igazoljuk, hogy építőanyagot vettünk, vagy munkadíj-számlát mutatunk be. Mindenképpen utólag igazolunk, tehát fontos, hogy az előtt, hogy a megtakarítását kiutalták volna, ne gyűjtsön számlákat, mert az a lakástakarék nem fogja elfogadni.
+ Hány darab lakástakarékot lehet nyitni?
Korlátlan számban lehet lakástakarék szerződést nyitni, ezt csak a bevonható adószámok mennyisége, vagy a családi eklézsia határozza meg. Egy szabály azonban még is van a felhasználást illetően, mégpedig hogy egy cél érdekében, egy időben maximum 5 db terméket lehet felhasználni. Igen, de amennyiben a további termékek pár hónappal később járnak le, úgy már újra indul a számláló. Természetesen fordítva is igaz a képlet, szóval egy terméket több célra is felhasználhat, például a lánya lakásának konyhabútorára, a saját háza festésére, és a szülők lakásának ajtócseréjére egyidejűleg.
- Mire használható fel egy lakástakarék?
A lakástakarék felhasználható minden olyan célra, mely lakhatási céllal összefügg, de költözésnél nem visszük magunkkal. Például: lakás, ház, építési telek vétele, lakás, vagy ház építése, bővítése, felújítása, energetikai korszerűsítése, lakáscélú hitel elő, vagy végtörlesztése, idős rokon fizetős nyugdíjasházban történő holtig tartó haszonélvezeti jogának megvásárlása, kútfúrás, kertrendezés. Beépített bútorok, vagy beépítendő gépek (tűzhely, sütő) vásárlása. Bővebb tájékoztatásért keressen minket.
- Milyen költségei vannak egy lakástakaréknak?
A lakástakarék szolgáltatók általában a szerződéses összeg 1%-t szokták elkérni szerződéskötési díjként. (természetesen sok akció van, így ezt részben vagy egészben el lehet kerülni). Továbbá havonta a befizetéseinkkel egyetemben 150 Ft számlavezetési díjat is fizetnünk kell. Egyéb költség nincs, amennyiben nem kíván a kiválasztott szerződésén változtatni. Bővebb tájékoztatásért keressen minket.
+ Lehet e módosítani a lakástakarék szerződést, hogyan?
A lakástakarék szerződések módosítása többnyire 2.000Ft-s szerződésmódosítási díj ellenében lehetséges. Például szeretnénk bevonni egy kedvezményezettet, vagy módosítanánk azt, esetleg a szerződőt módosítanánk. Vannak azonban olyan eshetőségek, amikor a 2.000 Ft sajnos nem elég. Például, amikor a szerződés hosszán, vagy a befizetés mértékén kívánunk emelni, hiszen ezen esetekben növekszik a szerződéses összeg nagysága, ilyenkor a lakástakarék elkéri a szerződéskötési díj különbözetét. Természetesen, ha a szerződést akcióban kötöttük, mondjuk amelyben elengedésre került a szerződéskötési díj, vagy hitel felvétel miatt emelnénk a szerződés paramétereit, akkor nem kell megfizetnünk ezt a díjat. Az akcióban kötött termékek esetében a lakástakarék kiköti, hogy a szerződést kisebb befizetésű, vagy rövidebb futamidejű konstrukciójúra cseréljük, így ha ezt tennénk, akkor az elengedett szerződéskötési díjrészt a lakástakarék elkérheti.
+ Tudok-e/kötelező-e a kedvezményes hitelt felvenni, amit a lakástakarék mellé kínálnak?
A kedvezményes hitel felvételének lehetősége a termék részét képezi, de felvenni nem kötelező. A lakástakarék szerződésünk részeként, lehetőségünk van a szerződéses összegünk ereéig hitelt felvenni. Ezt kérhetjük a szerződés megkötésekor, melyet megelőlegező hitelnek hívnak, vagy a megtakarítási idő bármely pontján, ezt áthidaló hitelnek hívják, vagy a végén. A lakástakarék szerződésben meghatározott hitelkamatok fognak a szerződőre vonatkozni, amikor hitelt kér, akkor is ha a jövőben változnának a banki hitelkamatok, így ha tudjuk hogy valamikor a jövőben szeretnénk hitelt felvenni, mindenképpen érdemes kötni egy, vagy több lakástakarék szerződést, mert amennyiben a piaci hitelkamatok emelkednének, a szerződő akkor is be van biztosítva.
+ Hány féle lakástakarék létezik?
Jelenleg Magyarországon 4 db lakástakarék szolgáltató létezik. Alapításuk sorrendjében Fundamenta Lakáskassza, OTP lakástakarék, Erste lakástakarék, Aegon lakástakarék. A szolgáltatók azonban több fajta termékkel rendelkeznek, melyek eltérhetnek futamidő, szerződéskötési díj, betéti kamat, hitelkamat, szerződéses összeg tekintetében. Az eltérések lehetőséget adnak, hogy a megtakarító a céljának leginkább megfelelő terméket tudja kiválasztani, melyben javasolt független lakástakarék szakértőt keresni.
+ Mi az amit érdemes figyelembe venni a lakástakarék kiválasztásánál?
Leginkább a célt kell meghatározni, miért akarok lakástakarék szerződést kötni? Mi ezzel a célom? Amennyiben hitel cél van, úgy a hitelkamatokat kell megvizsgálni. Amennyiben felújítana, és nem fog hitelt felvenni, akkor a hozamot kell a lejárat dátumához képest megvizsgálni, úgy hogy figyelembe veszi a szerződéskötési díj elengedés akciókat is. Kalkulátorunk számolja a lakástakarék szerződések hozamát, kalkulálva a szerződéskötési díjelengedés akciókat és a betéti kamatot is. Amennyiben hitelbe törlesztene, akkor a legrövidebb futamidejű termékek közül érdemes választania, a díjelengedés, illetve a betéti kamat vizsgálatával. Amennyiben a gyermeknek tenne félre, hogy majd a lakáscéljához hozzájáruljon, a gyermek korához érdemes futamidőt választani.
+ Mennyi időt vesz igénybe a szerződéskötés?
A szerződéskötés mindössze fél órát vesz igénybe, de Kollégáink kérésére előre is megírhatják a szerződést, így akkor csak aláírásra kell találkozni.
+ Milyen akciók vannak jelenleg?
Az aktuális akciókról tájékozódhat az akciók menüpont alatt.

Még mindig maradt megválaszolatlan kérdése lakástakarékkal kapcsolatban?

Keressen minket elérhetőségünk bármelyikén!

Telefonon a +36 20 224 7819 –es telefonszámon Csorba Zsolt kollégánk várja hívásaikat, munkanapokon 08:00 és 18:00 óra között.

E-mail címünkre is várjuk kérdéseiket a nap 24 órájában: szakerto@penzugyikozpont.hu vagy használja a Kapcsolat felvételi űrlapunkat!

Kérjen akár visszahívást! Küldje el sms-ben (arról a telefonszámról amire szeretné a visszahívást), a nevét és az időpontot amikor Önnek alkalmas és kollégánk visszahívja Önt! Pl.: „Pmint Péter, hétköznap esténként 7 óra után”

Keressen bizalommal minket, spórolja meg idejét, segítünk!