Lakástakarékpénztár
LakásTakarékPénztár tanácsadás
Központban a pénzügyek
+36-20-2247-819 szakerto@penzugyikozpont.hu

Melyik lakástakarékpénztárat válasszam?


Főoldal >> Lakástakarék >> Ltp cikkek >> Melyik lakástakarékpénztárat válasszam?

Az alábbi történetben bemutatjuk, hogy Győrvári Balázs hogyan választott lakástakarékpénztárat.:

Győrvári Balázs vagyok és elhatároztam, hogy kötök egy lakástakarékpénztári szerződést, szóval felkerestem az érintett cégek üzletkötőit, hogy rövid eszmecsere után ki tudjam választani a nekem leginkább tetsző terméket.

Nagy meglepetésben volt részem, hiszen, minél többet tudtam a termékekről, annál inkább elbizonytalanodtam, melyiket is kellene választanom. Meglepő módon minden üzletkötő a saját termékét dicsérte. Hivatkoztak EBKM-re THM-re csatolt termék kedvezményekre, stb.

Így aztán nagy bizonytalanságomban felkerestem egy független lakástakarékpénztár-szakérő internetes céget, talán a nevük is ez. A cég delegált képviselőjével folytatott megbeszélésem a következő képen kezdődött.

"Ne aggódjon", bármelyiket választja csak előnye származik belőle, hiszen mindegyik partnerünk a 30% állami támogatást értékesíti. Viszont beszéljünk arról, hogy önnek mi a célja, tehát miért szeretne lakástakarék szerződést kötni? – meghűlt bennem a vér, tényleg én lennék ebben a történetben a fontos, nem a kötés, vagy a jutalék?

Soroltam hát a célokat, van egy 14 év alatti gyermekem, akinek szeretnék hozzájárulni a jövőbéli ingatlan céljához, és van egy jelzálogalapú ingatlanhitelem, mely több éve fut, de még az első negyedben járok. A válasz rögtön jött, ez a termék azért jó, az a másik termék, meg más okból lehet jó megoldás.

Megbeszéltük az összes termék minden paraméterét, vadul jegyzeteltem, mire a kolléga jelezte, hogy minden információ, összehasonlító kalkulátor, termék-táblázatok, specifikumok, lakástakarék akciók, a cég saját akciója szóval minden információ megtalálható a weboldalon. Nyugodtan gondoljam át, aludjak rá egyet, döntsem el, amennyiben van kérdésem, írjak, vagy telefonáljak. Megint elgondolkodtam, tényleg ezt most nem kell megkössem, ráérek gondolkodni, megbeszélni otthon?

Jól éreztem magam, ajánlom mindenkinek.