Lakástakarékpénztár
LakásTakarékPénztár tanácsadás
Központban a pénzügyek
+36-20-2247-819 szakerto@penzugyikozpont.hu

OTP Lakástakarék

OTP Lakástakarékpénztár, OTP LTP


Főoldal >> Lakástakarékpénztárak >> OTP lakástakarék

Új START U termékcsaládok kerülnek bevezetésre.
Az Áthidaló Kölcsön, Lakáskölcsönnel együtt akár 21 éves futamidőre vehető igénybe.

Részletek:
OTP Lakástakarék Zrt. által bevezetett új termékcsaládok
2017. július 1-jén vagy azt követően megkötött lakástakarék szerződéseknél a kiutalási és a felmondási idő a jelenlegi 3 hónapról 2 hónapra csökken.

A jogszabályváltozáshoz igazodóan az OTP Lakástakarék Zrt. a jelenleg forgalmazott termékcsaládok paramétereivel közel azonos új termékcsaládokat vezet be. A meglévő termékcsalád nevek megmaradnak és kiegészülnek „U"-val.

OTP lakástakarék

A lakáskölcsön futamidők - a hitelekkel való könnyebb összehasonlítás érdekében - úgy kerültek kialakítása, hogy a megtakarítási időszak és a lakáskölcsön időszak összege kerek év legyen, amely a jelenleg általánosan értékesíthető START U termékcsalád módozatai esetén az alábbiak szerint néz ki:

Termékmódozat START 4 U START 5 U START 6 U START 8 U START 10 U
Megtakarítási idő 46+2 58+2 72+2 96+2 120+2
Kölcsön futamidő 60 72 82 94 118
Futamidő összesen 108 (9 év) 132 (11 év) 156 (13 év) 192 (16 év) 240 (20 év)

A START U termékcsalád betéti kamata 0,1 %,

A lakáskölcsön kamata 5,99 %

A lakástakarék szerződések kiutalási időszaka 2 hónap

Áthidaló kölcsönt érintő változások

A hosszabb távon fix kamatozású, alacsony kockázatú, ügyfeleink számára már a hitel felvételekor kiszámítható havi törlesztő részleteket biztosító hitelek arányának növelése érdekében az OTP Lakástakarék Zrt. 2017. július 1-től az Áthidaló kölcsön és a kapcsolódó Lakáskölcsön együttes, jelenlegi maximum 13 éves futamidejét 21 évre növeli (amely tartalmaz 2 hónapos tartalék futamidőt is).

A maximális futamidő növelése a korábban kötött szerződésekre igényelt Áthidaló Kölcsönre is vonatkozik.

Az Áthidaló Kölcsön a teljes szerződéses összegre azonnal igénybe vehető.

A Start U termékcsalád módozataira kötött lakástakarék szerződések után igényelt Áthidaló kölcsönök évi 6,49%-os fix hitelkamattal vehetők igénybe.

Házilagos kivitelezésű munkák megfelelő igazolása: A házilagosan kivitelezett munkák esetén építésnél, az építési hatóságnak bejelentett, Az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendeletben meghatározott szakképesítéssel és gyakorlattal rendelkező műszaki vezető, egyéb munkák esetén az építésügyi műszaki szakértői névjegyzékben szereplő műszaki szakértő igazolásával ellátott munka-költség kimutatás is elfogadható. Ebben az esetben a házilagosan kivitelezett munkadíjak igazolásához meghatározott formanyomtatványt kell az ügyfélnek kitöltenie, és az igazolásra jogosult szakértőnek pecséttel, illetve aláírással ellátva azok jogosságát igazolni.

Az anyagköltséget és a szállítás költségét a házilagosan végzett munkák esetén is számlával kell igazolni.

Az OTP tarifatáblázat és lakástakarék termékválasztó innen tölthető le.