Lakástakarékpénztár
LakásTakarékPénztár tanácsadás
Központban a pénzügyek
+36-20-2247-819 szakerto@penzugyikozpont.hu

Lakástakarék Számlanyitási Díj Nélkül 2018


Főoldal >> Lakástakarék >> Ltp cikkek >> Lakástakarék Számlanyitási Díj Nélkül 2018

A lakástakarék pénztárak általában elkérik a szerződéses összeg 1%-t, mint szerződéskötési díjat. Ez az összeg egy 4 éves lakástakarék esetében 26.000 Ft és 32.000 Ft között, míg egy 10 éves lakástakarék szerződés megkötésénél 64.500 Ft és 136.000 Ft között van. A 4-5 éves termékek esetében a szerződéskötési díjat a lakástakarékok már nem akciózzák. Lakástakarék számlanyitási díj nélkül

Hogyan érhetjük el még is hogy egy 4 éves termék estén ne bukjuk el a kezdeti költségeket? Jelenleg erre egyetlen megoldás van, a Fundamenta Gyarapodó lakásszámla, mely a betéti kamatban (1,15%) visszaadja a szerződéskötési díj esetében elkért pénzünket.

Egyéb lehetőségek csak a lakástakarékot forgalmazó cégek akciói között válogatva találunk, melyek utazási utalványban 100%-ban, vagy Erzsébet utalvány formájában kb. 50%-ban tudják enyhíteni a költségeinket.

Amennyiben 6-8-10 éves futamidőben gondolkodnánk, úgy már a lakástakarékok is adnak egyhavi betéttel megegyező, vagy 25%, vagy 50%-ra csökkentett nyitási akciókat, melyeket tovább növelnek a forgalmazó cégek, mint például a Lakástakarék akció

Azonban tudni érdemes, hogy, nem minden esetben a legnagyobb kedvezménnyel járunk a legjobban. A megtakarításunkat a saját befizetésünk, az állami támogatás, és a betéti kamat adja egy értékké. Mint ez köztudott az állami támogatás minden termék esetében 30%, de maximum 72.000 Ft, míg a saját befizetésünk is annyi amennyit vállalunk, azonban a betéti kamat eltérő.

Kalkulátorunkban jól látható, hogy a Fundamenta gyarapodó lakásszámla betéti kamata kimagasló, és a bent lévő tőkénkre hat, mely azt eredményezi, hogy a befizetett szerződéskötési díjnál a futamidő növekedésével egyre nagyobb %-ban ad többet, így ezt minden esetben érdemes összevetni az akciós kedvezményekkel, illetve a forgalmazó cégek által adott kedvezmények mértékével.

Csorba Zsolt
2018.09.12