Lakástakarékpénztár
LakásTakarékPénztár tanácsadás
Központban a pénzügyek
+36-20-2247-819 szakerto@penzugyikozpont.hu

Lakástakarékpénztár, egy otthon kezdete:


Főoldal >> Lakástakarék >> Ltp cikkek >> Lakástakarékpénztár, egy otthon kezdete.

Mindenki hallott róla, még sincs 20%, aki rendelkezik vele. Azonban Tapasztalataim szerint a magyarországi lakosság egyre tudatosabb „fogyasztó”, ebből a szempontból is, nyitott az új megoldásokra, valamint szívesen veszi igénybe az állami támogatási rendszereket is (az állam ezeket az elképzeléseinket, jelenleg még 30% -os támogatással segíti).

Álmai mindenkinek vannak arról, milyen otthont szeretne majd megteremteni családjának, akár felnövő gyermekének. Ez azonban nem mindig konkrét. Ebben segíthet egy hozzáértő pénzügyi tanácsadó. Az álomotthonhoz való hozzájutásban nagy szerepe lehet egy időben elkezdett lakástakarék-számlának. Szerencsére ma már ebből is van kínálat.

De miért éri meg pénzügyi tanácsadóhoz fordulni, amikor a szükséges Önerőnket szeretnénk megteremteni egyik legfontosabb célunkhoz? Leginkább azért, hogy segítsen kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb megtakarítási formát, időt, összeget, céljainkhoz mérten.

A független pénzügyi tanácsadók számos oktatáson, komoly vizsgákon vesznek részt évről évre, hogy biztos támpontokat adhassanak az ügyfeleiknek. A biztonság itt is a kulcsszó, hiszen az ügyfél érdekeit szem előtt tartva, a szakember ajánlatokat kér be a pénzintézetektől, minimum hármat, ezzel támogatva azt, hogy az ügyfél jól tudjon dönteni.

Lakástakarékpénztárral kapcsolatban a következő lényeges kérdések merülnek fel bennünk:

Célunk, hogy a megbeszélés eredménye egy „win-win-win” szituáció legyen, azaz az ügylet minden résztvevője elégedett legyen. Egy lakástakarék-számla elindításával valóban mindenki jól is jár: hasznot hoz a pénzintézetnek, hiszen egy olyan terméket választanak rajta keresztül, mely segíti az ügyfél és a közte lévő jó kapcsolatot megalapozni. Jól jár a tanácsadó, hiszen az elégedett ügyfél és a megbízható pénzintézet hosszú távon megalapozza az ő szakmaiságát és újabb elégedett ügyfeleket szül. A legfontosabb azonban, hogy elégedett lesz az ügyfél, hiszen állami támogatás igénybevételével, OBA garancia mellett, egy olyan kiszámítható megtakarítást indít el, amelyben minden tényező előre kiszámítható.

Ám jogosan merülhet fel bennünk a következő kérdés:
Tényleg létezik ma Magyarországon ilyen pénzügyi termék?
Igen, ráadásul jelenleg négy Lakástakarékpénztárnál is elérhető, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt-nél, az OTP Lakástakarék Zrt-nél, az Erste Lakástakarék Zrt-nél, illetve az Aegon Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt-n keresztül.

A választék szerencsére lehetővé teszi, hogy szabadon döntsünk arról, melyik pénzintézet megoldása számunkra a legmegfelelőbb. Melyik szolgáltatónál van jelenleg olyan akció, vagy olyan hosszú távú program, mely terveink megvalósításához leginkább hozzásegít.

Mivel azonban sokan hallottunk már sokféle dolgot a lakástakarékokról, érdemes pénzügyi szakemberhez fordulni, hogy eloszlassa az esetleges félelmeinket vagy téves információinkat a megtakarítással kapcsolatban. S bár már egyre elterjedtebb Magyarországon is ez a fajta megtakarítási forma, még így sem használják ki elegen, pedig a 30%-os állami támogatás jelentősen hozzásegít egy valódi álomotthon megteremtéséhez.

Érthető, ha még vannak bennünk további felmerülő kérdések:

Ezekre a kérdésekre fogunk választ adni, amennyiben hozzánk fordul információért.
Hiszen a célunk a következő:
Az Álom ne csupán Álmodozás legyen, hanem egy konkrét Otthon, ahova Jó hazamenni!

Nagy Edina