Lakástakarékpénztár
LakásTakarékPénztár tanácsadás
Központban a pénzügyek
+36-20-2247-819 szakerto@penzugyikozpont.hu

Ki köthet lakástakarék szerződést és kaphatja meg a 30%-os állami támogatást?


Főoldal >> Lakástakarék >> Ltp cikkek >> Ki köthet lakástakarék szerződést és kaphatja meg...

Minden Magyar állampolgár, aki elmúlt 18 éves, nemtől születési évtől függetlenül köthet lakástakarékpénztári szerződést. Köthet továbbá olyan, nem Magyar állampolgár is, akinek igazolható a tartózkodási joga, tehát rendelkezik Magyar személyi igazolvánnyal, lakcímet igazoló kártyával, és 8-s számmal kezdődő 10 jegyű adóazonosító jellel.

Az állami támogatást az adóazonosító jelre folyósítja a Magyar államkincstár. Egy időben, egy adóazonosító jelre egy állami támogatás vehető igénybe, melyet a Magyar államkincstár tart nyílván, így amennyiben kötöttünk egy szerződést az egyik lakástakarékkal, már a másikkal kötött szerződésünkre nem kapunk állami támogatást.

Egy szerződő tehát köthet egy lakástakarékpénztár szerződést a saját adóazonosító jelére, mely esetben azon a szerződésen ő lesz a kedvezményezett is egy személyben. Igaz, hogy egy lakáscél megvalósításához nem feltétlenül elegendő egy szerződés, ezért a jogalkotó úgy rendelkezett, hogy egy szerződő több szerződést is köthet, kedvezményezettek bevonásával. A felső határt a kedvezményezettek száma határozza meg.