Lakástakarékpénztár
LakásTakarékPénztár tanácsadás
Központban a pénzügyek
+36-20-2247-819 szakerto@penzugyikozpont.hu

Mit tehetünk, ha nem áll rendelkezésünkre a lakáscélunk megvalósításához szükséges összeg?


Főoldal >> Lakástakarék >> Ltp cikkek >> Mit tehetünk, ha nem áll rendelkezésünkre a lakáscélunk...

Lakáscélunk elérése érdekében javasolt egy olyan lakástakarék-pénztári szerződést kötnünk, mely az állami támogatás segítségével önerőt képez számunkra egy majdani hitel felvételéhez.

Ez esetben inkább rövidebb futamidőt, és ha lehet, több terméket kötve válasszunk, hogy célunkat hamarabb elérjük.

Kérhetünk a lakástakarék-pénztári szolgáltatótól is hitelt, mely a szerződésünk részét képezi, és a futamidő folyamán bármikor felvehető a szerződéses összeg ereéig.

Ebben az esetben inkább hosszabb terméket válasszunk, hogy a magasabb lejárati összeg segítségével nagyobb hitelhez jussunk. A lakástakarék-pénztári hitelek egy kamatperiódusúak, így nem kell félnünk a törlesztő részleteink emelkedésével.

Választhatjuk a piaci hitel és a lakástakarék-pénztári megtakarítást együttesen is, melyet csúnyán fogalmazva vadkombinak hívunk. Ez azt jelenti, hogy piaci hitelt veszünk fel egy pénzintézettől, és rövid lakástakarék-pénztári szerződéseket kötünk mellé, melyek segítségével tőketörlesztéseket hajtunk végre a lakáskasszák lejáratakor, mely jelentős mértékben csökkenti a hitelünk töke-tartalmát, így a havi törlesztő-részleteket, így rengeteg pénzt tudunk megtakarítani.